+36 30 132-9001 | loter@proshooting.hu | 2544 Neszmély GPS : 47.743945, 18.405258

Lőtér

A 30 hektáros neszmélyi komplexum területén egy hat lőállásos, 300 méter hosszú mesterlövész-pályát, egy harmincszor hetven méteres karabélypályát, valamint hét 10-30 méteres pisztoly- és karabélypályát alakítottak ki. A lőtér megfelel valamennyi jelenleg érvényes, rendkívül szigorú nemzetközi előírásnak, biztonsági feltételnek és hatósági kötelezettségnek is.

„Az volt a célunk, hogy olyan modern, európai színvonalú lőteret hozzunk létre a régiónak, amely egyaránt szolgálja a lövészsport iránt érdeklődő civileket, a professzionális versenyzőket, a vadászközösséget, valamint a honvédség és a rendőrség hivatásos állományát is"

Skeet és Korongvadász lövészet

A korongvadász pályán a világ egyik legjobb minőségű korongdobó gép gyártója, a Laporte cég gépparkja biztosítja hogy akár a tanulni vágyó, kezdő vadászok, akár a rutinos sportlövészek és vadászok is a saját felkészültségüknek megfelelő korongokkal gyakorolhassanak. Egy előre 1 db Skeet pálya, 1 db Trap pálya, és 2 db korongvadász pálya várja az érdeklődőket, a korongvadász pályákat a helyszín speciális kialakításából adódóan nagyon könnyű átállítani, minden héten módosított pálya működik, állandóan változó korongokon lehet gyakorolni. Aki szereti a kihívásokat, éjszakai lövészet keretein belül, megvilágított pályán is gyakorolhat. Természetesen folyamatosan bővítjük a gépparkunkat, lesz dupla Trap pálya, és tervezünk még több korongvadász pályát is beüzemelni.

Precíziós Lövészet

Lőterünkön nagy hangsúlyt fektetünk a precíziós lövészet oktatására, gyakorlására, illetve a sportág alaposabb megismertetésére. A precíziós lövészet lényege a kis célokat maximális precizitással lőni, speciális fegyverek és optikák használatával. Oktató fegyvereink bérelhetőek, így nem szükséges megvásárolni a drága felszerelést, kis befektetéssel kipróbálás után eldönthető, hogy mennyire akar komolyan foglalkozni ezzel a sporttal az érdeklődő. Egy jó lehetőség a csapatépítő programok, élménylövészetek során ennek a speciális lövész sportnak a kipróbálása. Hozzáértő oktatók segítségével valódi fegyverekkel ízelítőt kaphat az érdeklődő mennyire sokrétű és különleges a filmekben nagyon egyszerűnek tűnő mesterlövész feladatok végrehajtása. A használt felszerelés minőségben, tudásban megegyezik a speciális egységekben használt eszközök paramétereivel.

Nagy távolságú lövészet

A nagy távolságú lövészet már egy alap lövész tudást megkövetel. Lássuk be hogy aki viszonylag kis távolságon (100 m ) nem tudja a minimális megkövetelt precizitást lőni, annak nem sok esélye van nagyobb távokon ( 200-300 m ) elfogadható szórásképet elérni. Ezért azoknak az érdeklődőknek, akik nem rendelkeznek megfelelő lövésztudással, először a precíziós felkészülés javasolt, és csak ezután érdemes a nagyobb távokat kipróbálni, feltéve ha szeretnénk sikerélménnyel gazdagabban távozni a foglalkozás után. Azon vadászok részére, akik szeretnének a megszokott 70 - 120m távolságoknál messzebb is ellőni, illetve hiteles oktatóktól megtanulni a nagy távolságú lövészet alapjait, kitűnő lehetőségeket kínálunk a lőterünkön. A használt fegyver belövésének ellenőrzése, ballisztikai alapok megismerése, céltávcsövek szálkeresztjének illetve ballisztikai tornyának használata, lövedékek típusainak, célballisztikai tulajdonságainak átbeszélése mind olyan információk, amelyek nélkülözhetetlenek a nagy távolságú lövészethez. Természetesen aki élménylövészeti csomag keretein belül próbálja a nagyobb távolságra kitett célokat eltalálni annak könnyebb a dolga, a foglalkozást vezető oktató be tudja állítani a fegyvert és az optikát hogy legyen találat komolyabb felkészülés nélkül is.

Szituációs és taktikai lövészet

A lőtér rendelkezik 5 db pisztoly és karabély pályával, ahol a magas kilövésgátló golyófogóknak köszönhetően nagyon biztonságos módon gyakorolható a lövészet ezen speciális része. A célok lehetnek papír illetve fém célok, a megfelelő biztonsági szabályok betartásával nagyon sokrétű, statikus és mozgásból végrehajtott feladat is lőhető, a felkészültségi szint és a kitűzött cél figyelembe vételével. A pályákon világítás is van, akár éjszakai feladatok is lőhetőek. A célok 5-50 m közötti távolságokon helyezhetőek ki, a pályák adottságainak figyelembe vételével.

A lőtéren teljes nyitvatartási időben büfé üzemel!

Jellemzően frissensültek, melegszendvics, pizza, kávé, üdítők. Igény esetén, előre egyeztetés alapján nagyobb létszám esetén helyben főzött csülkös pacalpörkölt, babgulyás, csülökpörkölt, marhapörkölt, grill ételek elkészítését is vállaljuk.