Magyar sikerek! Irány az EU döntő!

Az előzetes versenykiírás szerint nehéz versenynek ígérkezett , a román szervezők a hivatalos amerikai PRS szabálykönyvből vették át a versenyszámok egy részét . Ebből adódóan a feladatok tényleg nehezek lettek , de hát épp ezért mentünk. A résztvevőket két csoportra osztották, párhuzamosan ment két pálya egyszerre. Az első pályán (4 db 10 cm fém cél 250,300,400, 500 m) Béres Sanyi meglőtte a legjobb eredményt , én a második legjobbat , Horváth Józsinak valamiért jobbra mentek a lövései , a fűben nem látta a becsapódásokat , ezért mindössze 2 találata volt.

A második feladatunk a barikád volt, ahol 8 lövést kellett leadni a 490 m lévő, kb 15 cm fém célra 90 sec , ráadásul nem engedték, hogy jelezzük a lövésznek, hogy hova mennek a lövései . Mindannyian értünk el találatot , már itt is látszott, hogy erős a csapatunk. A következő pálya kacifántos volt , először lőttünk 400 és 500 m függesztett 10 cm fém célokat , 2 lövés 400 m , 2 lövés 500 m , 2 lövés 400 m, aztán átmozogtál a kicsi tank trap akadályhoz, ahol szintén ez volt a feladat kicsivel nagyobb célokra , de hab a tortán az volt hogy minden lövésnél hátra kellett mozognod a lábadhoz lerakott lőszereidhez , és egyenként a fegyverbe rakva kellett végrehajtani a feladatot. Összesen 12 lövés ,120 sec .Itt már Józsi összekapta magát , 8 találattal magasan a legjobb eredményt érte el . Következett a nagyobb tank trap , 8 lövés , minden talp felső végéről , illetve 2 lövés a közepéről . Itt Sanyi is, én is elkönnyelműsködtük a dolgot, 4-6 találattal, Józsi viszont telibe lőtte, 8 lövés 8 találat!

Lassan kezdtünk kifutni az időből , ezért a függesztett láncos feladatot kivették , maradt az 1 kis cél 500 m ahol ha meglőtted egy lövésből , kaptál 60 pontot , 2 lövésből , 40 pont , 3 lövésből 20 pont . Itt látványosan meglőttük a célt mind a hárman elsőre , ez a mutatvány kisebb tapsot váltott ki a többi lövészből , mi is nagyon büszkék voltunk .Igyekeztem figyelni a másik csoport lövéseit is , és végig láttam hogy Sanyi vezet , a 2-3-4 ik feladat után pedig Józsi a jó lövéseivel feljött a második helyre. Abban nem voltam biztos hogy nekem meglesz a dobogó 3 foka , mert a bulgárok is jól lőttek , de mivel minden pályán hoztam elfogadható eredményt , bíztam benne hogy sikerül.

Aztán az utolsó pálya, ahol egy színes lőlapra kellett lőni , 500 m .A fiúkkal beszélgetve én már ki is hirdettem magamban az első két helyezettet, Sanyi első , Józsi második , hiszen a lapon , körös értékeléssel nehéz nagy változtatásokat elérni , ezért kicsit el is bagatellizáltam ezt a feladatot , pedig nem kellett volna . Mint utólag kiderült , dupla pontszámot értek a találatok ! Józsi hozta a formáját , 5 db 10 pontos találat , 100 pont! Sanyi nem látta a lövéseit , jobbra a közepétől lőtt , kevesebb pontot ért el . A lőtér adott fényviszonyai alapján a lövéseket nem , de a lövedék röppályáját láttam , és az első lövésem jobbosnak tűnt .A második lövés szintén . Még most sem hittem amit látok , ezért lőttem még egyet , amit ugyanúgy jobbosnak láttam . Itt már úgy döntöttem hogy lesz ami lesz , célpont áthelyezéssel lövöm az utolsó két lövést , korrigálva az előző lövések jobbosságát.

A behozott lőlapok alapján ismét beigazolódott hogy érdemes elhinni amit látok , 3 db jobbos 7-8 találat , 2 db 10 , a korrigált lövésekkel .Ezzel aztán Józsi meg is nyerte a versenyt, Sanyi és én egyforma pontszámot lőttünk, de én voltam a lassabb , így az időeredmények alapján harmadik lettem. Nagyon büszke voltam a csapatra és nem mellékesen meghívást kaptunk a szeptemberben Olaszországban megrendezésre kerülő Kahles PRS európai döntőre. Jó érzés volt ismét külföldi versenyen jól szerepelni, és a magyar zászlót büszkén viselve dobogóra állni.